Nyt.. fra EdTech Denmark.

Hvad byder fremtidens uddannelses-Danmark på? 

Digital Læringsdag 2022 blev det konstateret: Den digitale verden er eksploderet - mulighederne er uanede, utrolige, men kan i praksis på landets uddannelsesinstitutioner også være en kende umulige. Og i virksomhederne stiller netop dette nye og større krav til at fastholde og udvikle medarbejdere.
I sammenhæng med pædagogik og didaktik, må mange traditioner nytænkes med det formål at forberede fremtidens generationer til et marked og en verden, hvis rammer vi kun kan gisne om. Det står dog lysende klart, at ny teknologi og yderligere digitalisering er en ufravigelig faktor. Og ved det faktum, at hvad vi foretager os i dag, vil påvirke imorgen - så kendetegnes deltagerne på Digital Læringsdag 2022 ved en stor efterspørgsel på en klarere politisk retning. 

Over 200 deltager var igen i år med til konferencen, der favner en bred sammensætning af hele uddannelses-Danmark: det private og offentlige, virksomheder, universiteter, edtechs, kommuner og alt imellem - som fra morgenstunden var klar til inspiration og debat.

Kasper Sand Kjær (medieordfører for Soc. Dem. og formand for Undervisnings- og Forskningsudvalget) åbnede konferencen med den besked, at han ikke er fortaler for at få Teknologiforståelse på skoleskemaet. Og fik hertil hurtigt spørgsmål og svar på tiltalen fra deltagerne i salen, hvor debatlysten var stor. 

Vigtigheden, i at også uddannelsesverdenen forholder sig til den teknologiske udvikling på en konstruktiv, kritisk såvel som kreativ måde, blev dog delt bredt hos dagens netværk til Digital Læringsdag 2022. Sammen florerede vi om flere af de klassiske, men stadig påtrængende spørgsmål og problematikker: 

Hvordan ser fremtidens uddannelse og læringsrum ud? 
Hvordan bruger vi bedst de nye digitale ressourcer på en måde, hvor vi undgår at skabe digital eksklusion og analfabetisme? 
Hvordan skaber vi den bedste digitale transformation, der både er hurtig og tryg? Og hvad skal vi med 200 mio. kr. til yderligere udstyr, hvis ingen kan finde start-knappen?

Tine Gøtzsche dirigerede os flot gennem dette væld af vigtige emner, der fik plads til nuancer og gode spørgsmål på vejen. Fra sektorens filialer og fløje lød mange gode bud og enkeltstående løsninger fra ildsjæle og passionerede oplægsholdere, som slutteligt blev afrundet af tech-ekspert Nikolaj Sonne på en flot, abstrakt klinge. Hvem og hvad udvælger de vinduer, vi ser verden igennem? Hvilke vinduers perspektiver ser vi - eller slet ikke? Hvilke står pinligt åbne, og hvilke venter på endelig at blive åbnet? 

Årets nyskabelse på konference var en udstilling, hvor en række virksomheder havde stande, så deltagerne med stor interesse kunne afprøve nye teknologier og metoder. Vigtigheden af, at vi samler nuanceret ekspertise, erfaringer og visioner blev deraf kun bekræftet - og vi glæder os derfor allerede til at drøfte fremtidens uddannelsesramme, når vi ses igen til Digital Læringsdag 2023. 

For nu vil vi dog sige tak for årets Digitiale Læringsdag, ønske jer en god sommerferie og afslutte med ord fra Tue Sanderhage, direktør for Vestegnen HF og VUC, som endnu en gang lagde lokaler til konferencen og formulerede flot og præcist, hvorfor:

“Når vi som VUC lægger hus til en konference som denne, så er det fordi, at vi, sammen med vores gæster, har en fælles vision; nemlig troen på, at det digitale kan føje noget til i en hæderkronet og velgennemprøvet dansk pædagogisk praksis. (...) Det er nu af yderste vigtighed, at udviklingen holder momentum, men også at vi, på en dag som i dag, drager erfaringerne og udveksler viden, så vi får det bedste med og får smidt det ud, der ikke virkede, som vi havde håbet”.

På gensyn til næste år!

Recapitulatus: Digital Læringsdag 2022 https://edtechdenmark.dk/images/digitallringsdag2022.jpg testkonto
Hold dig opdateret!
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev