Nyt.. fra EdTech Denmark.

Vi ønsker at styrke udviklingen af EdTech-løsninger i den nordisk-baltiske region ved at fremme et tidligt samarbejde mellem lokale nystartede virksomheder og forskere. Der eksisterer i den nordisk-baltiske region et hul med hensyn til innovation på nøgleområder som elevfokus, lighed og legende læring. Projektet har til formål at integrere eksisterende og igangværende forskning i Edtech-udvikling i overensstemmelse med nordiske værdier. Det vil støtte Edtech-virksomheder i at opbygge partnerskaber med forskningsmiljøet og fremme en stærk forskningsinformeret organisation af seks lokale nationale partnere. Lokale initiativer som EdTech-hubs og testbed-miljøer vil spille en afgørende rolle i dette projekt, hvilket giver Edtech-start-ups muligheder for at teste og forfine deres løsninger. Projektet vil styrke samarbejdet og videndelingen mellem disse initiativer i en bredere skala og skabe et bæredygtigt netværk for fortsat støtte og vækst.
På baggrund af vores erfaring med EU AI act fra Digital Læringsdag om jura, pædagogik og implementering, tilbyder vi nu kompetenceudvikling. Det er et krav fra EU AI Act artkel 4, at alle instutitioner skal opfylde kompetencekrav senest februar 2025
Elever har digitale kompetencer – hvorfor vil vi nægte dem at bruge dem? AI er kommet for at blive, lad os integrere det i undervisning og eksamen! De ældste elever i den danske folkeskole har stærke kompetencer inden for computer- og informationsbehandling. Det viser nyeste resultater fra ICILS https://lnkd.in/dyQDenBu , der dog også viser et betydeligt fald siden sidste måling. Men i stedet for at omfavne denne udvikling foreslår undervisningsministeren at tage et skridt tilbage til “pen og papir” i udvalgte fag. Et forslag som er båret af den frygt for eksamenssnyd som undersøgelsen også afdækker der er blandt ledere og lærere særligt efter ChatGPT. AI er kommet for at blive – hvad med eksamen? AI er ikke længere bare en tendens; den er blevet en integreret del af vores hverdag både i børn og unges sociale medier og på arbejdsmarked. Vi bør derfor uddanne elever ved at udvikle deres kompetencer og Teknologiforståelse ved at integreret AI ind i undervisning og eksaminerne. Lad os ikke overlade Teknologiforståelse til sociale medier, men bygge videre på vores tradition for undersøgelsesorienteret undervisningsmetode.
Sine Zambach er adjunkt ved Institut for Digitalisering på CBS. Hun har en ph.d. i computer science, og forsker i kunstig intelligens og machine learning i uddannelsessektoren.Hun har udgivet flere bøger. Sines først opgave som nytiltrådt bestyrelsesmedlem var at deltage til møde med Digitialiseringsminister Caroline Stage Olsen for at drøfte aspekter af AI og uddannelse.
Endnu en vellykket Digital Læringsdag! 180 deltog d.13.augst på AAU, cph. hvor der var tre spor: Spil og Læring, AI og uddannelse og Teknologiforståelse. Vinderen af EdTech Denmarks start-up blev Tinyfarms

EdTech Denmark er en del af de løbende drøftelser af EU Digital Education Plan. Seneste møde var d.4.juli hvor vi sammen med vores europæiske samarbejdsorganisationer - EEA - tog en status på actionplanen: Guidelines for lærere og elever; Digital kompetence rammeværk, Digital certifikat, opsamling af data på tværs af EU om studerendes digitale kompetencer, Digital træningsprogram, kvinder i STEM, Digital Education Hub, EU AI.

Er du interesseret i dette, så kontakt os.

Læs om EdTech Denmarks generalforsamling, hvor fokus var på generativ AI i uddannelse. Se også hvem der blev genvalgt til bestyrelsen og de emner der blev diskuteret.

EdTech Denmark inviterer til generalforsamling man. 15.april:

kl.10-12 Fagligt oplæg fra Microsoft

kl.13-16 Generalforsamling i EdTech Denmark

1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere 
2. Forpersonens beretning
3. Regnskabsaflæggelse
4. Godkendelse af budget
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg til bestyrelsen (jf. §6 stk.2 og 3)
7. Eventuelt

Alle medlemmer af EdTech Denmark er velkomne. Tilmelding er dog nødvendig senest d.14.4: https://forms.gle/ioDXSDkZUVqHMCqJ6 

 

Hold dig opdateret!
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev